Mijn werkwijze

Met mijn aanpak help ik jou te bereiken wat je wil. Door gebruik te maken van verschillende methodieken krijg je inzicht in hoe je uit je situatie kan komen en kan bereiken wat je wil.
De methodieken die ik gebruik sluiten aan bij een holistische kijk op wie wij als mens zijn. Een mens met een ziel, een lichaam, gevoel en verstand.

De ervaring van Katja

Ik ben helderder in mijn hoofd en gevoel, om te kunnen praten over moeilijke onderwerpen uit mijn leven. Om dat uit te spreken, helder te krijgen, en vragen die ik daar over had, eens onder de loep te nemen.
Ik zou Marcel aanraden aan anderen. Hij is integer, voelt dingen goed aan, denkt met je mee, oordeelt niet.

De coaching

Het is als cliënt belangrijk dat je vertrouwen hebt in de coach en dat je er veilig voelt. In het eerste gesprek (de intake) kijken of we met elkaar overweg kunnen. We gaan precies in kaart brengen wat je anders wil en wat je wil bereiken. Aan de hand hiervan zal ik je vertellen hoe ik je hierin kan coachen.

De hierop volgende gesprekken zijn gericht op de verandering, om dat wat je wil te bereiken. Ik maak hiervoor gebruik van verschillende tools. Je krijgt een dieper inzicht in juist die gedachten en gevoelens die je ervan weerhouden te bereiken wat je wil. Door ruimte te geven aan je gevoelens en door je gedachten te veranderen met je doel voor ogen ontstaat de verandering. Er komt er meer ruimte, plezier, zin, vreugde en rust in je leven.

Waar het over gaat kan van alles zijn: relaties, werk, omgaan met 'lastige' gevoelens, onzekerheid, angsten, dingen van vroeger, gezin, spiritualiteit, zingeving, etc.

De ervaring van Annette

Wanneer ik terugdenk aan het coachingstraject met Marcel, voel ik me opgeruimd in m'n hoofd, dichter bij mezelf en een blijheid van lang geleden. Mijn aarzeling om een coachingstraject in te gaan was na de eerste coaching al verdwenen. 
In de periode dat ik met Marcel heb gewerkt heeft hij me weten te vertragen. In die vertraging ontstond een rust waarin de onrust aan het licht kon komen. Het leverde me inzichten op in mijn eigen handelen, het uitstel en please-gedrag en de energie wat dat kost. Heel specifiek heeft de coaching van Marcel mijn innerlijke kracht laten zien. Ik ben meer gaan onthaasten, meer gaan genieten, meer gaan gronden, maar bovenal mijn plek weer gaan innemen.

Methodieken

De methodieken die ik inzet zijn gericht op je hulpvraag en jou als persoon. Ze sluiten aan bij mijn kijk op wie wij als mens zijn. Met onze ziel, lichaam, gevoel en verstand bewegen we ons door het leven. Gevormd door onze opvoeding en familie. En een doel of missie, soms vanuit een geloofsovertuiging of spirituele overtuiging, geeft zin aan ons leven.
Enkele van de methodieken die ik hanteer zijn:

  • Neurolinguïstisch programmeren (NLP)
  • Mindfulness
  • Familie- en organisatieopstellingen
  • Kernkwaliteiten
  • Assen van verandering
  • Werken met idealen
  • Focussen

In any give moment we have two options:
to step forward into growth or to step back into safety.

- Abraham Maslow -

Verander je denken, verander je leven

Hoe jij je leven ervaart en de keuzes die je maakt zijn een gevolg van je gedachten. Hoe denk je over jezelf,  je overtuigingen, je waarden en je normen. Voor de een is het glas half vol voor de ander half leeg. De een is enthousiast over een nieuwe uitdaging en een ander ziet er tegenop.
Door een diep(er) inzicht te krijgen in je (veelal onbewuste) gedachten over dingen waar je mee zit en je gedachten er over te veranderen ga je het anders ervaren en ontstaan er nieuwe mogelijkheden in je leven.

Je gedachten leiden tot (ongewenste) gevoelens en/of  'felt sences' (sensaties) in je lichaam. Denk maar eens hoe spanning zich kan uitten in spierpijn in je schouders of hoe bij een moeilijke situatie je het gevoel hebt alsof je keel wordt dichtgeknepen. Je gevoelens en de 'felt' sences' kunnen dan ook inzicht geven in je gedachten er over.

Wie ben jij?

Wat Danielle er over zegt

De coaching heeft mij nieuwe inzichten gegeven en bevestigingen van wat ik veronderstelde. Ik heb meer zelfvertrouwen en zelfrespect gekregen en ben daadkrachtiger. Marcel is betrouwbaar, empathisch, daadkrachtig en direct. Hij begrijpt je probleem. Ik kan hem aanbevelen.

De praktijk is in Amsterdam, Rijnstraat 197.

Statutair gevestigd te Muurvaren 22, 1441SM Purmerend. KvK: 66359945
To top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline