1 minute reading time (148 words)

Change your Mind Change your Brain: The Inner Conditions. Matthieu Ricard

 

Matthieu Ricard (Parijs, 1946) werd als zoon van de filosoof Jean-François Revel in Parijs geboren en studeerde eerst moleculaire biologie. Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij in het Pasteur Instituut met Nobelprijswinnaar François Jacob.

Toen hij in 1972 gepromoveerd was begon hij te twijfelen aan een academische carrière. Geïnspireerd door de films over de Tibetaanse meesters besloot hij naar de Himalaya te gaan. Daar ontmoette hij Kangyur Rinpoche in Darjeeling (India) en studeerde bij hem tot zijn overlijden. Hierna werd hij leerling bij Dilgo Khyentse Rinpoche in Kathmandu (Nepal) en studeerde bij hem tot zijn overlijden in 1991. Tevens besloot Matthieu monnik te worden. Tot op de dag van vandaag woont Matthieu Ricard in een kamer op de bovenste verdieping van het Shechen-klooster in Bodnath (Kathmandu). In 1989 werd Matthieu de persoonlijke (simultaan) vertaler van de dalai lama en sindsdien reist hij vaak met de dalai lama mee.

0
Anthony Robbins over de Power of Questions
Eckhart Tolle, een biografie en samenvatting van ...

Related Posts

De praktijk is in Amsterdam, Rijnstraat 197.

Statutair gevestigd te Muurvaren 22, 1441SM Purmerend. KvK: 66359945
To top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline