Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

How it feels to have a stroke

Neuroanatomist Jill Bolte Taylor had een kans die alle wetenschappers die het brein bestuderen zouden willen hebben: zelf ervaren hoe je brein werkt. Op een morgen realiseerde Jill dat een zware beroerte had gekregen. Terwijl dit gebeurde en ze voelde hoe haar hersenfuncties het één voor één lieten afweten (spraak, bewegen, begrijpen) bestudeerde ze dit en onthield elk moment. In de video vertelt ze haar verhaal. Over hoe het brein ons zelf definieert en hoe het je verbindt met de wereld en de ander, vanuit de linker en rechter hersenhelft.  Ze vertelt hoe zij 'ik' versus 'eenheid' ervaren heeft, 'serieel verwerken' versus 'parallel verwerken' en 'tijd' versus 'tijdloosheid' heeft ervaren.

 

Tina Turner Chanting
What Is Truth?

De praktijk is in Amsterdam, Rijnstraat 197.

Statutair gevestigd te Muurvaren 22, 1441SM Purmerend. KvK: 66359945
To top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline